Vietnamské čerstvé jarní závitky – recept

KrevetyMořské plodyPředkrmyStudené předkrmy

Tyto jarní závitky jsou osvěžující změnou oproti obvyklým smaženým jarním závitkům. Skvěle se hodí jako chladivý letní předkrm a jsou vynikající namočené v jedné nebo obou omáčkách.

Příprava

  • Příprava: 45 minut
  • Doba vaření: 5 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 8 závitků

Ingredience

  • 60 g rýžových nudlí
  • 8 rýžových obalů
  • 8 velkých vařených krevet, oloupaných, zbavených jadérek a rozříznutých napůl
  • 1 a 1/3 lžíce nasekané čerstvé thajské bazalky
  • 3 lžíce nasekaných lístků čerstvé máty
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 nakrájené listy hlávkového salátu
  • 4 lžičky rybí omáčky
  • 1/4 šálku vody
  • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1 mletý stroužek česneku
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 1/2 lžičky česnekové chilli omáčky
  • 3 lžíce omáčky hoisin
  • 1 lžička jemně nasekaných arašídů

Postup

  1. Přivedeme k varu středně velký hrnec s vodou. Rýžové nudle vaříme 3-5 minut nebo dokud nejsou al dente. Nudle poté slijeme.
  2. Naplníme velkou mísu teplou vodou. Jeden obal ponoříme na 1 sekundu do horké vody, aby změkl. Obal položíme na plocho. Do řady napříč středem položíme 2 půlky krevet, hrst nudlí, bazalku, mátu, koriandr a salát, přičemž na každé strany necháme asi 5 cm odkryté. Nezakryté strany přehneme dovnitř a pak obal pevně srolujeme, přičemž začneme na konci se salátem. Postup opakujeme se zbývajícími přísadami.
  3. V malé misce smícháme rybí omáčku, vodu, limetkovou šťávu, česnek, cukr a chilli omáčku.
  4. V další malé misce smícháme omáčku hoisin a arašídy.
  5. Srolované jarní závitky podáváme se směsí rybí omáčky a omáčky hoisin.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang