Ingredience:
- 1 kg vepřového bůčku nebo plece
- 4 větší cibule nakrájené nadrobno
- 2-3 lžíce sádla
- 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
- špetka drceného kmínu
- sůl
- 500 g kyselého zelí
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 2-3 stroužky jemně nasekaného česneku,
- 1-2 dl smetany ke šlehání
- voda na podlití
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme dvě lžíce sádla a dozlatova na něm osmahneme na jemno nakrájenou cibuli.
Obsah hrnce zasypeme paprikou a necháme zpěnit a přidáme nakrájené maso. Celou směs ochutíme solí a kmínem a orestujeme. Potom vše podlijeme vodou, přidáme zelí, hrnec uzavřeme a dusíme dokud maso nezměkne (30 – 40 minut).
Mezitím si v pánvičce připravíme ze sádla a mouky zásmažku, kterou použijeme na zahuštění segedínského guláše.
Do guláše přidáme ještě nakrájený česnek, krátce povaříme a konečně vmícháme smetanu pro zjemnění chuti.
Segedínský guláš podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem. Stejně dobře se může osvědčit i čerstvé pečivo.