Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku nebo plece
  • 4 větší cibule nakrájené nadrobno
  • 2-3 lžíce sádla
  • 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
  • špetka drceného kmínu
  • sůl
  • 500 g kyselého zelí
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 2-3 stroužky jemně nasekaného česneku,
  • 1-2 dl smetany ke šlehání
  • voda na podlití

Postup:

Vepřové maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme dvě lžíce sádla a dozlatova na něm osmahneme na jemno nakrájenou cibuli.

Obsah hrnce zasypeme paprikou a necháme zpěnit a přidáme nakrájené maso. Celou směs ochutíme solí a kmínem a orestujeme. Potom vše podlijeme vodou, přidáme zelí, hrnec uzavřeme a dusíme dokud maso nezměkne (30 – 40 minut).

Mezitím si v pánvičce připravíme ze sádla a mouky zásmažku, kterou použijeme na zahuštění segedínského guláše.

Do guláše přidáme ještě nakrájený česnek, krátce povaříme a konečně vmícháme smetanu pro zjemnění chuti.

Segedínský guláš podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem. Stejně dobře se může osvědčit i čerstvé pečivo.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang