Treska v krustě
Ingredience na jednu porci:
- 1 omytý a osušený filet z tresky 150-200 g
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 1 plátek bílého chleba
- větší stroužek česneku
- špetka chilli papričky
- 30 g sušených rajčat
- větvička čerstvé bazalky
- 10 g parmezánu
- lžíce balzamikového octa
- lžíce citronové šťávy
- lžička citronové kůry
Postup
Filet osolíme, opepříme a cca 5 minut ogrilujeme. Mezitím rozmixujeme bílý chléb s troškou olivového oleje a polovinou stroužku česneku a hotový mix dáme stranou. Stejně tak si umixujeme rajčata, ½ stroužku česneku, chilli, bazalku, parmezán, balzamikový ocet, a citronovou šťávu a kůru na pastu.
Filety potřeme pastou a obalíme ve strouhance připravené z chleba, oleje a česneku. Vložíme do trouby a pečeme, aby strouhanka zezlátla – cca 15 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem (cca 250 g).