cupcaky-aljaska

Chcete si připravit cupcaky, ale máte chuť na něco jiného než na klasiku? Vyzkoušejte náš recept na snadné cupcaky Aljaška, kterými určitě ohromíte každou návštěvu.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • 3 velké vaječné bílky
  • 100 g krystalového cukru
  • 3/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/8 lžičky jemné soli
  • 6 vanilkových cupcaků, vychlazených
  • 110 g změklé zmrzliny
  • 30 jedlých okvětních lístků (nepovinné)

Postup

  1. Přiveďte několik centimetrů vody k varu v hrnci, ve kterém může být nad vodou umístěna žáruvzdorná mísa stojanového mixéru, ale nesmí se dotýkat vody.
  2. V míse stojanového mixéru ušlehejte bílky, cukr, vanilku a sůl. Nastavte mísu nad vroucí vodu a pokračujte v neustálém šlehání, dokud se cukr nerozpustí a bílky nebudou mírně napěněné, což trvá 3 až 4 minuty.
  3. Přeneste je do stojanového mixéru vybaveného šlehacím nástavcem a šlehejte při středně vysokých otáčkách, dokud směs na pusinky nevychladne a neudrží velmi tuhé špičky, asi 6 minut.
  4. Přeneste směs na pusinky do cukrářského sáčku se středně velkou kulatou špičkou.
  5. Mezitím pomocí kulatého vykrajovátka vykrojte střed vychlazených košíčků. Dbejte na to, aby spodní část košíčku zůstala neporušená, a odstraňte pouze střed. Vypíchnutá kolečka koláčků si ponechte.
  6. Dutiny košíčků naplňte zmrzlinou. Zmrzlinu přikryjte vyhrazenými koláčky. Vložte košíčky do mrazáku.
  7. Na cupcakes naneste kapky pusinek. Košíčky nechte zmrazit alespoň 1 hodinu.
  8. Předehřejte troubu na 260 °C a umístěte rošt doprostřed trouby. Koláčky položte na plech.
  9. Položte je na prostřední mřížku a pečte, dokud pusinky nezhnědnou a neopečou se, 5 až 6 minut.
  10. Ozdobte košíčky okvětními lístky a podávejte asi do 5 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang