Kombinace amerického postupu vaření a asijských ingrediencí vám zajistí dokonalá pečená tamarindová žebírka, ke kterým se rádi budete vracet.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 95 minut
- Celkem: 110 minut
Ingredience
- 750 g žebírek
- 130 g ústřicové omáčky
- 100 g palmového cukru
- 100 g tamarindové pasty
- 5 kořenů koriandru
- 5 stroužků česneku
- 10 listů kafrové limetky
- 70 g zázvoru nakrájeného na plátky
- 6 stébel citronové trávy
- 10 zrnek černého pepře
- Větvičky koriandru na ozdobu
Postup
- Do velkého hrnce vložte žebírka, zrnka pepře, citronovou trávu, galangal a listy kafrové limetky. Naplňte vodou tak, aby byla žebra pokryta, a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte směs vařit 1 a půl hodiny.
- Když jsou žebírka uvařená a měkká, přendejte je na plochý tác, rychle zchlaďte a poté pěkně ořízněte okraje a jednotlivě rozkrojte.
- V hmoždíři tlučte tloučkem česnek, kořen koriandru a zrnka černého pepře, dokud nevznikne pasta. Pastou potřete žebra a nechte je přes noc marinovat.
- Tamarindovou pastu, palmový cukr a ústřicovou omáčku přiveďte k varu. Omáčku zredukujte, až zhoustne.
- Nakrájená žebra namočte do tamarindové omáčky a naaranžujte na plech. Vložte na 5 minut pod gril, až mírně zuhelnatí. Přendejte na teplý talíř, ozdobte koriandrem a podávejte.