Recept na pečená tamarindová žebírka

GrilováníHlavní jídlaMarinádyMaso
pecena-tamarindova-zebirka

Kombinace amerického postupu vaření a asijských ingrediencí vám zajistí dokonalá pečená tamarindová žebírka, ke kterým se rádi budete vracet.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 95 minut
  • Celkem: 110 minut

Ingredience

  • 750 g žebírek
  • 130 g ústřicové omáčky
  • 100 g palmového cukru
  • 100 g tamarindové pasty
  • 5 kořenů koriandru
  • 5 stroužků česneku
  • 10 listů kafrové limetky
  • 70 g zázvoru nakrájeného na plátky
  • 6 stébel citronové trávy
  • 10 zrnek černého pepře
  • Větvičky koriandru na ozdobu

Postup

  1. Do velkého hrnce vložte žebírka, zrnka pepře, citronovou trávu, galangal a listy kafrové limetky. Naplňte vodou tak, aby byla žebra pokryta, a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte směs vařit 1 a půl hodiny.
  2. Když jsou žebírka uvařená a měkká, přendejte je na plochý tác, rychle zchlaďte a poté pěkně ořízněte okraje a jednotlivě rozkrojte.
  3. V hmoždíři tlučte tloučkem česnek, kořen koriandru a zrnka černého pepře, dokud nevznikne pasta. Pastou potřete žebra a nechte je přes noc marinovat.
  4. Tamarindovou pastu, palmový cukr a ústřicovou omáčku přiveďte k varu. Omáčku zredukujte, až zhoustne.
  5. Nakrájená žebra namočte do tamarindové omáčky a naaranžujte na plech. Vložte na 5 minut pod gril, až mírně zuhelnatí. Přendejte na teplý talíř, ozdobte koriandrem a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang