Tento recept na zapečené brambory v kombinaci s mletým masem zachutnají nejen dospělým, avšak také dětem.
TIP: Pokud vám zbylo mleté maso, můžete vyzkoušet pštrosí vejce recept.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba vaření: 60 minut
- Dodatečný čas. 10 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 450 g libového mletého hovězího masa
- 3 šálky oloupaných brambor, nakrájených na tenké plátky
- 1 plechovka houbové polévky
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 3/4 šálku mléka
- sůl dle chuti
- čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 1 šálek strouhaného sýru čedar
Postup
- Předehřejeme troubu na 175 °C.
- Na středně velké pánvi na středním plamenu opečeme mleté hovězí maso. Tuk slijeme.
- Ve středně velké míse smícháme houbový krém, cibuli, mléko, sůl a pepř dle chuti.
- Do zapékací misky střídavě vrstvíme brambory, houbovou směs a maso. Pečeme v předehřáté troubě 1-1,5 hodiny nebo dokud brambory nezměknou.
- Navrch nasypeme sýr čedar a pokračujeme v pečení, dokud se sýr neroztaví.