Jednoduché krevetové ceviche pro začátečníky, které se připravuje z pošírovaných krevet namísto syrových a doplňuje se rajčaty, avokádem a koriandrem.
Ingredience
- 1 kg syrových středně velkých krevet, bez kůže a slupky
- 1/4 šálku čerstvě vymačkané citronové šťávy (ze 2 citronů)
- 1/4 šálku čerstvě vymačkané limetkové šťávy (ze 2 až 3 limetek)
- 2 střední rajčata zbavená semínek a nakrájená na kousky
- 1/2 malé červené cibule, jemně nasekané
- 1 střední paprička jalapeño, zbavená semínek a nadrobno nakrájená (asi 3 lžíce)
- 1/2 šálku nasekaných čerstvých koriandrových listů a jemných stonků
- 1/2 lžičky soli
- 1 střední avokádo
- Tortilla chipsy na podávání (nepovinné)
Postup
- Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu na prudkém ohni. Vypněte oheň, přidejte krevety a vařte je, dokud nejsou neprůhledné a uvařené, asi 2 až 3 minuty. Krevety slijte a dejte stranou, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat, asi 10 minut.
- Krevety nakrájejte na půlcentimetrové kousky a vložte je do velké mísy. Přidejte citronovou šťávu, limetkovou šťávu, rajčata, červenou cibuli, jalapeño, koriandr a sůl a promíchejte.
- Přikryjte a nechte v chladničce odležet nejméně 1 hodinu nebo až 4 hodiny.
- Těsně před podáváním nakrájejte avokádo na kostičky, přidejte ho do ceviche a jemně promíchejte.
- V případě potřeby podávejte s tortillovými chipsy.