yasmine-duchesne-mfmi0dhyf7k-unsplash

Jednoduché krevetové ceviche pro začátečníky, které se připravuje z pošírovaných krevet namísto syrových a doplňuje se rajčaty, avokádem a koriandrem.

Ingredience

  • 1 kg syrových středně velkých krevet, bez kůže a slupky
  • 1/4 šálku čerstvě vymačkané citronové šťávy (ze 2 citronů)
  • 1/4 šálku čerstvě vymačkané limetkové šťávy (ze 2 až 3 limetek)
  • 2 střední rajčata zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 1/2 malé červené cibule, jemně nasekané
  • 1 střední paprička jalapeño, zbavená semínek a nadrobno nakrájená (asi 3 lžíce)
  • 1/2 šálku nasekaných čerstvých koriandrových listů a jemných stonků
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 střední avokádo
  • Tortilla chipsy na podávání (nepovinné)

Postup

  1. Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu na prudkém ohni. Vypněte oheň, přidejte krevety a vařte je, dokud nejsou neprůhledné a uvařené, asi 2 až 3 minuty. Krevety slijte a dejte stranou, dokud nevychladnou natolik, aby se s nimi dalo manipulovat, asi 10 minut.
  2. Krevety nakrájejte na půlcentimetrové kousky a vložte je do velké mísy. Přidejte citronovou šťávu, limetkovou šťávu, rajčata, červenou cibuli, jalapeño, koriandr a sůl a promíchejte.
  3. Přikryjte a nechte v chladničce odležet nejméně 1 hodinu nebo až 4 hodiny.
  4. Těsně před podáváním nakrájejte avokádo na kostičky, přidejte ho do ceviche a jemně promíchejte.
  5. V případě potřeby podávejte s tortillovými chipsy.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang