Dulce de leche je dokonale sladký a velmi krémový karamel na bázi mléka. Je skvělý na dorty, cupcakes, sušenky i na lžičku.
Ingredience
- 14 plechovek slazeného kondenzovaného mléka
Postup
Metoda č. 1: Vaření
- Odstraňte štítek z plechovky. Pokud chcete více dulce de leche, můžete použít více plechovek, záleží pouze na velikosti hrnce.
- Umístěte plechovky do dostatečně velkého hrnce. Naplňte hrnec vodou tak, aby byly plechovky ponořené 1-2 cm pod hladinou, a postavte na středně silný oheň. Jakmile voda začne vřít, snižte ji na minimum a pak už jen občas sledujte hladinu vody a podle potřeby ji doplňujte.
- Po 2 hodinách vaření získáte světle zlatavou barvu, po 3 hodinách tmavší jantarovou barvu s bohatší chutí.
Metoda č. 2: Pečení
- Předehřejte troubu na 220 °C. Nalijte slazené kondenzované mléko do koláčové nebo dortové formy a pevně ji zakryjte fólií. Přeneste formu do hlubokého pekáče a naplňte ho horkou vodou tak, abyste měli asi centimetr hloubky.
- Pečte 1 hodinu a 45 minut. Podle požadované barvy můžete dobu pečení přidat nebo ubrat.
- Nechte vychladnout a šlehejte, aby se hmota vyhladila a zbavila případných hrudek.