Recept na snídaňové tyčinky z ovesných vloček

Sladká jídlaSnackySnídaněSušenky

Tento recept je základem pro lahodné ovesné tyčinky, které můžete ozvláštnit dle vaší chuti přidáním sušeného ovoce, čokoládových lupínků nebo nasekaných ořechů. Hodí se jako snídaně, svačina ale také jako doplněk k obědu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba pečení: 30 minut
  • Dodatečný čas: 20 minut
  • Celkem: 60 minut
  • Počet porcí: 16 tyčinek

Ingredience

  • 2 šálky ovesných vloček
  • 1/3 šálku hnědého cukru
  • 1 lžíce bílého cukru
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 šálek mléka
  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 175 °C. Vymažeme čtvercovou formu.
  2. V míse smícháme ovesné vločky, hnědý a bílý cukr, prášek do pečiva, sůl a skořici.
  3. V samostatné míse vyšleháme mléko, vejce, řepkový olej a vanilku. Vmícháme do ovesné směsi, dokud se dobře nespojí. necháme odstát asi na 20 minut, dokud se dobře nespojí také všechny chutě.
  4. Rozetřeme ovesnou směs do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud okraje nezískají zlatohnědou barvu.
  5. Vyjmeme z trouby a před rozkrájením na 16 tyčinek necháme zcela vychladnout.

Tipy

  1. Při přípravě ovesných tyčinek můžete použít libovolné volitelné přísady. Přidejte cokoli, co máte rádi, např. ořechy, brusinky, rozinky, lesní plody nebo např. čokoládové lupínky.
  2. Pečené ovesné tyčinky skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici, kde vydrží asi 5 dní. Až je budete chtít sníst, můžete je podávat studené, při pokojové teplotě, nebo teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang