Tyto lahodné mini cheesecaky s křupavým korpusem si zkrátka zamilujete. Jejich příprava je navíc opravdu snadná.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 18 minut
- Celkem: 33 minut
Ingredience na krustu
- 15 grahamových krekrů
- 1/2 šálku pekanových ořechů
- 4 lžíce másla
- 1/4 šálku cukru
- 1/2 lžičky skořice
Ingredience na cheesecaky
- 450 g smetanového sýra
- 1/4 lžičky soli
- 1 šálek cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 velká vejce
- 2 vaječné žloutky
- 1/3 šálku kysané smetany
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Formy na košíčky vyložte papírem.
- Do kuchyňského robotu přidejte grahamové sušenky a opečené pekanové ořechy a rozmixujte je na malé kousky. Přidejte cukr a skořici a poté mixujte, dokud se zcela nevmíchá. Za současného mixování přilijte rozpuštěné máslo. Nakonec stěrkou máslo zcela vmíchejte.
- Pomocí polévkové lžíce přeneste směs do formy na košíčky. Pomocí skleničky na panáky nebo malého plochého nástroje je stlačte do rovné vrstvy.
- Pečte asi 8 minut, nebo dokud není voňavá a má mírně tmavší zlatavou barvu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.
- Do stojanového mixéru se šlehacím nástavcem přidejte krémový sýr pokojové teploty a při střední rychlosti ho rozmixujte na krém.
- Do mísy přidejte cukr a sůl a mixujte na střední stupeň, dokud nevznikne krém. Mísu seškrábněte a míchejte, dokud nevznikne zcela homogenní směs.
- Přidejte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt, dobře promíchejte a poté přidejte vejce a žloutky jeden po druhém a nechte každý z nich vstřebat, než přidáte další. Mísu seškrábněte a míchejte, dokud nebude zcela hladká.
- Pomocí naběračky na zmrzlinu přeneste tvarohovou směs do formy na košíčky. Naplňte ji asi do 3/4.
- Pečte 18-20 minut. Vypněte troubu, ale nechte dvířka zavřená a nechte koláč v troubě dalších 20 minut odpočívat. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.