Pečená šunka s hnědým cukrem představuje dokonalou kombinaci chutí, kterou si okamžitě zamilujete. Poradíme vám, jak si pečenou šunku s hnědým cukrem připravíte snadno doma.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- 8 kg uzené šunky v kuse
- 450 g hnědého cukru
- 1 balení medu dle chuti
Postup
- Nastavte rošty trouby tak, aby se do nich vešel velký zakrytý pekáč. Pánev vybavte mělkým roštem. Předehřejte troubu na 180 °C.
- Rozbalte šunku a opláchněte ji ve studené vodě. Položte ji na rošt v pekáči. Přikryjte pekáč víkem a pečte polovinu odhadované doby pečení (Celková doba pečení je asi 20 minut na kilo.)
- V polovině odhadované doby pečení vložte do hrnce cukr a med a vařte na mírném ohni, dokud nevznikne hladká hmota a cukr se nerozpustí.
- Směs nalijte na šunku a pokračujte v pečení šunky za občasného podlévání kapáním z pekáče.
- Před krájením nechte šunku 15 minut odstát, aby se šťáva usadila.