Steak z tuňáka s grilovanou zeleninou
Ingredience na steak:
- steak z tuňáka 120 g
- lžíce extra panenského olivového oleje
- lžička šťávy z čerstvé limetky
- malá chilli paprička
- petrželka
- sůl a pepř
Postup
Nejprve si připravíme marinádu – smícháme olivový olej, šťávu z limetky, nasekanou chilli papričku a petrželku. Steak z tuňáka potřeme z obou stran připravenou marinádou a dle chuti osolíme a opepříme. Tuňáka vložíme na rozpálený gril a opékáme přibližně 2-3 minuty z každé strany.
Ingredience na grilovanou zeleninu:
- žampiony
- cuketa
- rajčata
- paprika
- cibule
- olivový olej
- pepř a sůl
Postup
Zeleninu nakrájíme na podobně velké kousky. Nakrájenou směs zeleniny opékáme na grilovací pánvi rovnoměrně ze všech stran. (pokud nemáte grilovací pánev, tak lze zeleninu připravit na pečícím papíru pod grilem v troubě).
Když je zelenina důkladně opečená ze všech stran, tak ji zakápneme olivovým olejem, přidáme limetovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Dle chuti je možné přidat i čerstvé bylinky ze zahrádky.
Steak z tuňáka podáváme s grilovanou zeleninou a opečeným toastem (cca 2 plátky).