Snadný recept na pečenou vepřovou panenku

Hlavní jídlaMarinádyMasoVepřové maso
pecena-veprova-panenka-2

Chcete si doma připravit lahodnou a křehkou vepřovou panenku? Ukážeme vám jednoduchou a rychlou metodu, díky které si upečete tu nejlepší vepřovou panenku na světě.

Máte doma pomalý hrnec? Můžete vyzkoušet některý z receptů na vepřovou panenku v pomalém hrnci. Vyzkoušet můžete třeba také vepřovou panenku na grilu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 1 lžička mořské soli
  • 0,5 lžičky černého pepře, čerstvě namletý
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje nebo rostlinného oleje
  • 680 g vepřové panenky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C s roštem uprostřed.
    Vepřovou panenku zbavte tuku a kůže a osušte ji papírovou utěrkou. Panenku po celém povrchu propíchněte vidličkou a potřete 1 lžící oleje.
  2. Smíchejte koření a posypte jím panenku, poté koření rukama vetřete do panenky, dokud nebude rovnoměrně obalená.
  3. Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci oleje na středně vysoké teplotě. Jakmile se olej rozpálí, přidejte vepřové maso a opečte ho ze všech stran (celkem 6 minut).
  4. Vložte do trouby a pečte odkryté 13-15 minut, přičemž v polovině pečení maso obraťte.
  5. Poté maso přendejte na prkénko a nechte 5-10 minut odpočívat. Nakrájejte a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang