Sladké preclíky s čokoládovou polevou jsou originálním a chutným zákuskem pro každou příležitost. Připravte si je s námi snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 5 minut
- Chlazení: 1 hodina
- Celkem: 80 minut
Ingredience
- 340 g polosladkých čokoládových lupínků
- 340 g bílé čokolády
- Asi 72 mini preclíků
Postup
- Plech na pečení vyložte pergamenovým nebo silikonovým papírem na pečení.
- Vložte polosladkou čokoládu do misky vhodné do mikrovlnné trouby. V mikrovlnné troubě ji ohřívejte 1 minutu a 30 sekund.
- Čokoládové lupínky promíchejte. V mikrovlnné troubě ohřívejte 30 sekund při 100 % výkonu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude hladká.
- Pokud má čokoláda stále hrudky, ohřívejte ji v 15sekundových intervalech při 100 % výkonu a mezi jednotlivými intervaly míchejte, dokud nebude hladká.
- Vložte minipreclík do polosladké čokolády a vidličkou ho zatlačte pod povrch, aby se obalil.
- Pomocí vidličky vyjměte preclík z čokolády. Poté s ním jemně klepejte o stěny misky, dokud z něj většina čokolády neodkape.
- Spodní částí vidličky otřete o okraj misky, abyste odstranili přebytečnou čokoládu, a poté preclík přesuňte na vyložený plech (v případě potřeby použijte druhou vidličku).
- Postup opakujte, dokud nepotáhnete polovinu preclíků. Mělo by vám ještě zbýt trochu rozpuštěné čokolády.
- Postup obalování opakujte se zbývajícími preclíky v bílé čokoládě.
- Poté preclíky uložte do vzduchotěsné nádoby v chladničce. Preclíky vydrží 7 až 10 dní.