Domácí houstičky se šunkou a sýrem představují lahodnou slanou snídani, vydatnou svačinu nebo lehkou večeři. Připravte si je díky tomuto receptu snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- 4 polévkové lžíce nesoleného másla
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 balení máslových houstiček
- 12 plátků švýcarského sýra
- 12 tenkých plátků šunky
- 1 lžička máku
Postup
- Do středu trouby umístěte rošt a troubu zahřejte na 175 °C.
- Vložte 4 lžíce nesoleného másla do malé misky vhodné do mikrovlnné trouby a ohřívejte v mikrovlnné troubě, dokud se nerozpustí, 20 až 30 sekund.
- Přidejte 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžičku worcesterové omáčky, 1/2 lžičky cibulového prášku a 1/4 lžičky soli a prošlehejte.
- Rozřízněte houstičky vroubkovaným nožem vodorovně napůl. Spodní polovinu houstiček vložte do pekáče.
- Na houstičky položte 6 plátků švýcarského sýra a podle potřeby je překrývejte, aby byly zcela zakryté. Přeložte 12 tenkých plátků šunky na sýr a na každou houstičku položte jeden plátek. Na šunku položte zbývajících 6 plátků švýcarského sýra. Na sýr položte horní polovinu houstiček.
- Horní polovinu houstiček potřete máslem a posypte 1 lžičkou máku. Zapékací misku pevně zakryjte alobalem.
- Pečte, dokud se sendvič neprohřeje a sýr se nerozpustí, přibližně 20 minut.
- Odkryjte a pečte, dokud houstičky lehce nezhnědnou, 7 až 8 minut. Před podáváním přeneste plát na prkénko a zubatým nožem nakrájejte na jednotlivé plátky.