Máte rádi chilli, ale dali byste si pro změnu o něco jemnější variantu? Připravte si s námi lehké kuřecí chilli s bílou omáčkou snadno doma.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
Ingredience
- 2 plechovky bílých fazolí, odkapané
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 střední cibule, nakrájená na kousky (asi 1 a 1/2 šálku)
- 1 stroužek česneku, mletý (asi 1 čajová lžička)
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/8 lžičky mletého hřebíčku
- 2 plechovky nasekaných zelených chilli papriček
- 1 a 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1 paprička jalapeño nebo serrano, jemně nasekaná (nepovinné)
- 850 g kuřecích stehen bez kůže a kostí, zbavených přebytečného tuku a nakrájených na kousky
- 3 šálky kuřecího vývaru
- 1 a 1/2 šálku strouhaného sýru
Postup
- V hrnci se silným dnem osmahněte cibuli na olivovém oleji na středně vysoké teplotě, dokud nezměkne, asi 4 minuty. Přidejte česnek, kmín, hřebíček a kajenský pepř a vařte ještě minutu. Přidejte zelené chilli papričky a sušené oregano.
- V případě použití přidejte mleté chilli papričky jalapeño nebo serrano.
- Přidejte kuře a kuřecí vývar. Zvyšte teplotu na vysokou, přiveďte k varu a poté snižte teplotu na nízkou, přikryjte a udržujte na mírném ohni 20 minut, dokud není kuře uvařené.
- Přidejte scezené fazole a vařte dalších 15 minut. Ochutnejte koření a podle chuti dosolte. V závislosti na tom, jak slaný je váš kuřecí vývar a fazole, může být potřeba přidat lžičku nebo více.
- Ozdobte koriandrem, nakrájeným čerstvým rajčetem, salsou, nakrájenou cibulkou nebo guacamole.
- Podávejte s čerstvými ohřátými moučnými tortillami nebo tortillovými chipsy a posypané strouhaným sýrem.