Jehněčí žebírko představuje výbornou večeři nebo oběd. Dokonalou chuť mu dodává kombinace rozmarýnu, tymiánu a česneku, stejně jako olivový olej. Připravte si jehněčí žebírko doma snadno.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 25 minut
- Marinování: 90 minut
- Celkem: 2 hodiny 5 minut
Ingredience
- Jehněčí žebírka podle potřeby
Ingredience – na každé žebírko
- 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 stroužky česneku, mleté
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Postup
- Žebra potřete po celém povrchu směsí rozmarýnu, tymiánu a česneku. Potřete solí a čerstvě mletým černým pepřem. Vložte do silného plastového sáčku s olivovým olejem.
- Rozetřete olej tak, aby pokryl jehněčí žebírko po celém povrchu. Ze sáčku vymačkejte co nejvíce vzduchu a uzavřete jej. Vložte do nádoby, aby se zachytily případné úniky.
- Marinujte v lednici přes noc nebo při pokojové teplotě po dobu 1 a 1/2 až 2 hodiny, protože jehněčí maso se v dalším kroku zahřeje na pokojovou teplotu.
- Jehněčí maso vyjměte z chladničky 1 a 1/2 až 2 hodiny před přípravou, aby dosáhlo pokojové teploty. Pokud maso nebude mít pokojovou teplotu, nebude rovnoměrně propečené a může být uvnitř ještě syrové, zatímco zvenku bude propečené.
- Předehřejte troubu na 225 °C.
- Na tuku na povrchu žebírek udělejte ostré mělké zářezy, posypte solí a pepřem, zabalte kosti do alobalu a vložte je do pekáče tukem nahoru.
- Vložte pečeni do trouby na 10 minut, nebo dokud povrch pečeně pěkně nezhnědne.
- Poté snižte teplotu na 150 °C. Pečte ještě 10 až 20 minut.
- Vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 15 minut odpočívat.