Jak si nejlépe užít grilovací sezónu? Připravte si s námi vynikající domácí kuřecí burger, na kterém si zaručeně pochutnáte.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience na kořenící směs
- 80 g mouky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- ¾ lžičky papriky
- 1 lžička tymiánu
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky cibulového prášku
Ingredience na burgery
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 velké cibule, rozpůlené a nakrájené na plátky
- 400-500 g kuřecích prsou (2 kusy), rozříznutých vodorovně na půl na 2 tenké steaky
- 4-8 plátků švýcarského nebo jiného taveného sýra
- 4 měkké housky
- 1 avokádo
- Salát
- 2 velká rajčata
Ingredience na majonézu
- 1/2 šálku majonézy
- 1 stroužek česneku, drcený
Postup
- V malé misce smíchejte ingredience na česnekovou omáčku a nechte je více než 20 minut odležet. Koření smíchejte v ploché misce.
- Na pánvi na prudkém ohni rozehřejte 1 lžíci oleje (pokud pracujete na grilu, pokapejte plochý talíř).
- Přidejte cibuli a za pravidelného otáčení ji 5 minut smažte dozlatova. Osolte a opepřete, promíchejte a vyjměte. Během vaření cibule předehřejte troubu na 160 °C.
- Rozdělte housky a lehce je opečte/ohřejte (pokud používáte gril, opečte je jen z rozříznuté strany do křupava). Během přípravy kuřete je nechte ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky.
- Na stejné pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, stále na vysokém stupni.
- Kuře namočte do koření, setřeste přebytečné množství a vložte na pánev. Opakujte. Smažte 2,5 minuty dozlatova, poté kuře obraťte.
- Kuře vyjměte z pánve na talíř. Zatímco začnete sestavovat hamburgery, přikryjte je volně fólií.
- Vnitřní část housky potřete avokádem, posypte solí a pepřem. Navrch dejte kuřecí maso, cibuli, salát a rajče.
- Potřete majonézou, sestavte hamburger a můžete podávat.