Ingredience na zapečenou rybu:
- filet tresky 150 g
- ½ polévkové lžíce oleje
- ½ polévkové lžíce másla
- lžíce rajčatové šťávy
- 50 ml vývaru (nejlépe zeleninového)
- ½ lžíce čerstvého nakrájeného kopru
- 50 ml bílého jogurtu
- sůl
- pepř
- 10 g tvrdého sýra (nejlépe chedaru)
Postup
Filet osolíme, opepříme a orestujeme do zlatova na oleji s máslem. Opečenou rybu přemístíme do zapékací mísy. Do pánve s výpekem přidáme rajčatovou šťávu, vývar, sůl a pepř dle chuti a vše pár minut povaříme. Na závěr vmícháme nasekaný čerstvý kopr. Rybu v zapékací míse přelijeme jogurtem a připravenou rajčatovou omáčkou s koprem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Vše zapékáme v troubě rozehřáté na 180 stupňů cca 15-20 minut. Můžeme podávat s bramborami pečenými ve slupce (cca 200 g). Ty je možno upéct souběžně se zapékáním ryby. Treska na grilu je dobrý nápad na příště.