Zamilovali jste si na dovolené ve Španělsku lahodné sladké churros? Naučíme vás, jak si je připravit snadno u vás doma z dostupných ingrediencí.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience na skořicový obal
- 1/4 šálku jemného cukru
- 2 lžičky skořice
Ingredience na churros
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Sůl
- 1 lžíce rostlinného, řepkového nebo olivového oleje
- 1 šálek vroucí vody
- 2 šálky rostlinného nebo řepkového oleje
Ingredience na čokoládovou omáčku
- 1/2 šálku čokoládových lupínků
- 1/2 šálku smetany
Postup
- V mělké misce smíchejte cukr a skořici a dejte stranou.
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidejte olej a vodu a míchejte, dokud se těsto nespojí – mělo by to být husté, lepkavé těsto, jako mokré lepkavé těsto, ne řídké a vodnaté.
- Těsto přendáme do zdobicího sáčku s hvězdicovou tryskou o průměru 8 mm. Zatímco se olej zahřívá, dejte ho stranou.
- V malém hrnci, woku nebo malé, ale hluboké pánvi rozehřejte 5 cm oleje na střední teplotu.
- Nůžkami odstřihněte 15 cm dlouhý kousek těsta (odstřihněte těsně u povrchu oleje, aby se zabránilo rozstřiku). Z každé dávky udělejte 3 až 4, celkem jich bude 10 až 12.
- Smažte 2-3 minuty nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé, občas je převalujte.
- Vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte okapat. Poté je obalte v cukru. Podávejte horké s čokoládovou omáčkou.