Vegetariánská jídla nemusí být v žádném případě nudná. Důkazem je vegetariánský burger nebo tato lahodná vege pizza, která zachutná opravdu všem.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience
- 1 ks hotového těsta na pizzu
- 1 šálek omáčky na pizzu nebo marinara omáčky
- 2 šálky baby špenátu
- 2 až 3 šálky strouhaného částečně odtučněného sýru mozzarella
- ½ šálku zavařeného nebo konzervovaného artyčoku, nakrájeného na kousky
- ½ šálku čerstvé červené nebo oranžové papriky, nakrájené na úzké proužky
- ½ šálku červené cibule, nakrájené na tenké klínky
- ½ šálku rozpůlených cherry rajčat
- ½ šálku vypeckovaných oliv, podélně rozpůlených
- ½ šálku mandlí nakrájených na plátky
Postup
- Předehřejte troubu na 250 °C, rošt umístěte do horní třetiny trouby a připravte si hotové těsto na pizzu.
- Těsto rovnoměrně potřete pizza omáčkou, přičemž na okrajích nechte asi 1 cm holý povrch. Na omáčku rovnoměrně rozprostřete špenát a poté sýr.
- Na pizzu dejte artyčok, papriku, červenou cibuli, rajčata, olivy, případně další ingredience dle chuti.
- Pizzu pečte na horní mřížce, dokud kůrka nezezlátne a sýr není zlatavý a bublinkový, asi 10 až 12 minut.
- Přeneste pizzu na prkénko a posypte ji čerstvou bazalkou, červenou paprikou a parmazánem, pokud používáte. Nakrájejte na plátky a podávejte.
- Zbytky pizzy vydrží v lednici 4 dny nebo několik měsíců v mrazáku.