Recept na pečeného lososa

Hlavní jídlaLososRyby

Uvařte si tohoto snadného pečeného lososa k obědu nebo k večeři, který vám navíc dodá všechny dobré a potřebné látky omega 3. Pečený losos je univerzální, skvěle se hodí k salátům, zelenině či těstovinám.

Jak upéct lososa v troubě? Není to nic těžkého, stačí správně hlídat čas a předehřát troubu na tu správnou teplotu. Pak už to chce jen vhodně nakombinovat koření, a luxusní losos z trouby je na světě.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Počet porcí: 4
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 4 filety z lososa bez kůže
  • 1 lžíce olivového oleje nebo rozpuštěného másla
  • nasekané bylinky k podávání (volitelné)
  • plátky citrónu k podávání (volitelné)
  • dušená brokolice s dlouhými stonky k podávání (volitelné)

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C (horkovzdušnou) nebo na 160 °C (plynovou).
  2. Každý filet z lososa potřeme olejem nebo máslem a dobře okořeníme.
  3. Filety z lososa vložíme do nádoby odolné vůči troubě. Pokud dáváme přednost křehkému lososu, nádobu přikryjeme. Pokud chceme rybu mírně opéct, necháme nádobu odkrytou.
  4. Pečeme 10-15 minut dokud se losos nedá snadno odloupnout vidličkou.
  5. Podáváme posypané nasekanými bylinkami, s plátky citrónu případně s dušenou brokolicí s dlouhými stonky.

Kategorie:

Hlavní jídla | Losos | Ryby
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang