Uvařte si tohoto snadného pečeného lososa k obědu nebo k večeři, který vám navíc dodá všechny dobré a potřebné látky omega 3. Pečený losos je univerzální, skvěle se hodí k salátům, zelenině či těstovinám.
Jak upéct lososa v troubě? Není to nic těžkého, stačí správně hlídat čas a předehřát troubu na tu správnou teplotu. Pak už to chce jen vhodně nakombinovat koření, a luxusní losos z trouby je na světě.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Počet porcí: 4
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 4 filety z lososa bez kůže
- 1 lžíce olivového oleje nebo rozpuštěného másla
- nasekané bylinky k podávání (volitelné)
- plátky citrónu k podávání (volitelné)
- dušená brokolice s dlouhými stonky k podávání (volitelné)
Postup
- Předehřejeme troubu na 180 °C (horkovzdušnou) nebo na 160 °C (plynovou).
- Každý filet z lososa potřeme olejem nebo máslem a dobře okořeníme.
- Filety z lososa vložíme do nádoby odolné vůči troubě. Pokud dáváme přednost křehkému lososu, nádobu přikryjeme. Pokud chceme rybu mírně opéct, necháme nádobu odkrytou.
- Pečeme 10-15 minut dokud se losos nedá snadno odloupnout vidličkou.
- Podáváme posypané nasekanými bylinkami, s plátky citrónu případně s dušenou brokolicí s dlouhými stonky.