Naučte se vyrábět nakládané okurky doma. Podle tohoto jednoduchého receptu získáte křupavé, pikantní koprové okurky, které jsou chutnou svačinkou nebo přílohou např. k sendvičům nebo domácí sekané s vejcem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Dodatečný čas: 1 den
  • Počet porcí: 16

Ingredience

  • 8-10 okurek na nakládání
  • 4 stroužky česneku, rozpůlené na polovinu
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • 2 lžičky pepře
  • několik větviček kopru
  • 2 šálky vody
  • 2 šálky bílého destilovaného octa
  • 1/4 šálku třtinového cukru
  • 2 lžíce soli

Postup

  1. Okurky nakrájíme na tenké vodorovné plátky. Rozdělíme je do 2-4 sklenic. Do každé sklenice rozdělíme česnek, hořčičná semínka, zrnka pepře a snítky kopru.
  2. Zahřejeme vodu, ocet, cukr a sůl ve středním hrnci na mírném ohni. Mícháme asi 1 minutu, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Necháme mírně vychladnout.
  3. Nálevem přelijeme okurky. Odstavíme, aby se okurky ochladily na pokojovou teplotu. Poté je uložíme do lednice.
  4. Okurkové plátky budou lehce naložené za 1 den.

Tipy

  1. Lepší a výraznější chuť nakládaných okurek se začne projevovat až kolem 5. či 6. dne.
  2. Nakládané okurky uchovávejte v lednici až několik týdnů.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang