Domácí příprava pudingu nemusí být vůbec složitá ani zdlouhavá. Díky tomuto receptu si připravíte výborný banánový puding doma snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience
- 170 g cukru krupice
- 2 lžíce kukuřičné mouky
- 720 ml mléka
- 4 žloutky
- 1 lžička vanilkové esence
- 60 g másla
- 3 střední banány nakrájené na plátky
- 1 (350g krabice) vanilkových oplatek
Postup
- Smíchejte dohromady cukr a kukuřičnou mouku a pomalu přidávejte mléko. Směs můžete připravit ve vodní lázni, avšak můžete je také vařit přímo na mírném až středním ohni za stálého míchání, dokud nezhoustne – nenechávejte bez dozoru.
- Žloutky lehce rozšlehejte a zjemněte malým množstvím horkého krému; dobře promíchejte. Přidejte vaječnou směs do hrnce s pudinkem a vařte ještě dvě minuty. Odstavte z ohně a přidejte vanilku a máslo. Nechte vychladnout.
- Do zapékací misky o rozměrech 23 × 23 cm v troubě střídavě vrstvěte pudink, banány a oplatky. Skončete pudingem.