Křupavá kořenící směs na obalování je tajnou přísadou, která tyto pečené hamburgery ochutí. Místo grilování nebo smažení si je upečte v troubě a ochuťte je sladkou či pikantní steakovou omáčkou. Vyzkoušejte také recept na burger na pánvi.
Příprava
- Doba vaření: 30 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1/4 šálku steakové omáčky
- 2 lžíce + 1/3 šálku kořenící směsi na obalování
- 450 g mletého hovězího masa
- 4 hamburgerové housky
- 4 listy hlávkového salátu
Postup
- V míse smícháme steakovou omáčku a 2 lžíce kořenící směsí. Hovězí maso rozdrobíme na směs a dobře promícháme.
- Vytvarujeme 4 placičky. Obě strany placiček namočíme do zbývající kořenící směsi. Položíme na nevymaštěný plech.
- Pečeme asi 20 minut při 175 °C, dokud teploměr zapíchnutý do masa neukáže 70 °C.
- Podáváme na hamburgerových houskách se salátem.
Tipy
- Při přípravě burgerů vybírejte hovězí maso s mírně vyšším podílem tuku. Díky tomu zůstanou burger chutné a šťavnaté. Nejlepší poměr libového a tučného hovězího masa je 80-85 % libového a 20-15 % tuku.
- Při pečení hamburgerů v troubě je dobré burgery obracet. Jednorázové obracení zajistí rovnoměrné propečení hamburgerů.
- Dalšími skvělými ingrediencemi, kterými můžete dozdobit svůj hamburger, jsou sýr, rajčata, majonéza, kečup, slanina či vejce.
- Jako přílohu zvolte typicky vynikající domácí bramborové hranolky či kyselé okurky.