Připravte si smaženou vaječnou rýži podle tohoto jednoduchého receptu. Použijte zbytky rýže, které máte, nebo ji před přípravou uvařte a osušte na talíři, aby se nepřichytávala k pánvi.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Počet porcí: 4
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 250 g dlouhozrnné rýže
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 4 rozšlehaná vejce
- 2 jarní cibulky nakrájené na plátky k podávání
Postup
- Rýži uvaříme podle návodu na obalu, pak ji slijeme a rozprostřeme, aby se vysušila. Dáme stranou.
- Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje. Přidáme cibuli, kterou restujeme asi 5 minut, dokud lehce nezhnědne.
- Přidáme rýži, promícháme, a opékáme asi 3 minuty. Poté ji přesuneme na stranu pánve.
- Přidáme zbývající olej a poté do pánve nalijeme rozšlehaná vejce. Necháme je chvíli povařit a pak je vmícháme do rýže. Intenzivně mícháme, aby se zrnka obalila.
- Přendáme do servírovací mísy a posypeme jarní cibulkou. Můžeme přidat také sezamový olej, mletý bílý pepř nebo trochu sójové omáčky na dochucení.