Křenová pomazánka s uzeným tofu, která je vhodná pro celiaky i pro ty, kteří nemohou konzumovat kravské mléko.
Kombinace uzeného tofu, šalotek, křenu, olivového oleje, bylinek a červené řepy dodá dostatek energie na celé dopoledne.
Ingredience
- 1 bal. uzeného tofu
- 2 šalotky
- křen podle chuti
- 3 PL olivového oleje
- 100 ml zeleninového vývaru
- 60 g uvařené červené řepy
- různé druhy bylinek dle vlastního výběru
- sůl
Postup
- Uzené tofu si rozdrtíme na menší kousky. Šalotky nakrájíme stejně na malé kousky a křen oloupeme a nastrouháme najemno.
- Na pánev dáme olivový olej, přidáme šalotky a osmažíme dozlatova. Přidáme tofu a opět orestujeme, následně přidáme vývar a dusíme cca 4 minuty.
- Tuto směs rozmixujeme mixérem do námi požadované konzistence, vmícháme do ní křen, osolíme a necháme vychladnout.
- Pomazánku podáváme s nakrájenou červenou řepou, směsí bylinek a celozrnným toastem.