Snadný recept na borůvkové muffiny

DezertyDezerty, zákusky a poháryMuffiny

Připravte si tyto velmi snadné borůvkové muffiny a užijte si zábavné víkendové pečení. Od borůvkového pohoštění vás dělí jen pár jednoduchých kroků.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba pečení: 20 minut
  • Počet porcí: 12 muffinů
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 100 g nesoleného změklého másla + na vymazání
  • 140 g zlatého krupicového cukru
  • 2 velká vejce
  • 140 g přírodního jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 125 g balení borůvek

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou) nebo na 180 °C (plynovou). Formu na muffiny s 12 otvory vyložíme pečícím papírem.
  2. Vyšleháme máslo a moučkový cukr do světlé a nadýchané pěny. Přidáme vejce a šleháme 1 minutu. Poté vmícháme jogurt, vanilkový extrakt a mléko.
  3. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu s 1/4 lžičky soli. Směs suchých přísad přidáme do mokrých přísad a promícháme.
  4. Vmícháme borůvky a směs rozdělíme do formiček na muffiny.
  5. Pečeme 5 minut, poté snížíme teplotu trouby na 180 °C, resp. na 160 °C. Pečeme dalších 15-18 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezezlátnou a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  6. Muffiny necháme 10 minut chladnout ve formě, poté je opatrně vyjmeme na mřížku a necháme dále chladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží 3-4 dny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang