Fajitas z krevet je tak chutné a nemůže být jednodušší. Šťavnaté krevety, křehká zelenina a úžasná marináda vytváří dokonalou kombinaci chutí.
Ingredience
- 1/4 šálku olivového oleje
- 4 stroužky česneku, mleté
- 1 polévková lžíce limetkové šťávy z 1/2 limetky
- 1 lžíce cajunského koření
- 1/2 lžičky soli
- 1 kg velkých krevet, oloupaných
- 2 papriky (libovolné barvy) nakrájené na plátky
- 1/2 střední cibule nakrájené na plátky
- 1/4 šálku nasekaného koriandru
- 2-3 lžičky limetkové šťávy
K podávání:
- 8 malých moučných tortill
- 1 avokádo nakrájené na plátky
- 1 limetka nakrájená na klínky
Postup
- V malé misce smíchejte ingredience na marinádu: 1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce cajunského koření, 1/2 lžičky soli.
- Nakrájejte papriku a cibuli na plátky a vložte zeleninu do středně velké mísy. Zalijte ji polovinou marinády a promíchejte.
- Ve druhé středně velké míse osušte krevety papírovou utěrkou, přidejte zbývající polovinu marinády a promíchejte.
- Rozpalte pánev s olejem, a když se rozpálí, přidejte krevety a opékejte je 1-2 minuty z každé strany, pak je přendejte na talíř.
- Na stejnou pánev přidejte marinovanou zeleninu a za občasného míchání ji smažte, dokud nezměkne a nezíská na okrajích zlatohnědou barvu (10 minut), poté vypněte oheň.
- Přidejte krevety zpět na pánev spolu s 1/4 šálku nasekaného koriandru.
- Podle chuti vymačkejte čerstvou limetkovou šťávu a směs promíchejte.
- Fajitas podávejte s ohřátými nebo opečenými tortillami a oblíbenou omáčkou.