susenky-3

S tímto receptem je příprava domácích sušenek hračka. Jsou tak snadné na výrobu a vše, co potřebujete, je 6 základních ingrediencí. Díky tomuto snadnému receptu budou vaše sušenky uvnitř super máslové a zvenku křupavé.

Ingredience

  • 480 g hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžičky soli
  • 230 g velmi studeného másla nakrájeného na kostky
  • 320 ml studeného mléka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  3. Vhoďte kostky másla a obalte je v mouce. Pomocí mixéru nebo třením kousků másla mezi prsty zapracujte máslo do mouky.
  4. Pomocí silikonové stěrky vmíchejte mléko do moučné směsi.
  5. Rukama potřenýma moukou vyválejte těsto do obdélníku o tloušťce 1 cm.
  6. Těsto přeložte na polovinu. Těsto příčně rozřízněte na polovinu a obě poloviny položte na sebe. Poté opět rozválejte na obdélník. Přeložení, rozkrojení, naskládání na sebe a poklepání opakujte ještě třikrát.
  7. Hotové těsto rozválejte a vykrajujte sušenky pomocí kulatého vykrajovátka.
  8. Položte je na připravený plech. Pro dosažení nejlepších výsledků sušenky zmrazte na 20 minut.
  9. Pečte 20 minut, nebo dokud nejsou vrchní a spodní část sušenek zlatohnědá.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang