S tímto receptem je příprava domácích sušenek hračka. Jsou tak snadné na výrobu a vše, co potřebujete, je 6 základních ingrediencí. Díky tomuto snadnému receptu budou vaše sušenky uvnitř super máslové a zvenku křupavé.
Ingredience
- 480 g hladké mouky
- 2 polévkové lžíce krystalového cukru
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 2 lžičky soli
- 230 g velmi studeného másla nakrájeného na kostky
- 320 ml studeného mléka
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Vhoďte kostky másla a obalte je v mouce. Pomocí mixéru nebo třením kousků másla mezi prsty zapracujte máslo do mouky.
- Pomocí silikonové stěrky vmíchejte mléko do moučné směsi.
- Rukama potřenýma moukou vyválejte těsto do obdélníku o tloušťce 1 cm.
- Těsto přeložte na polovinu. Těsto příčně rozřízněte na polovinu a obě poloviny položte na sebe. Poté opět rozválejte na obdélník. Přeložení, rozkrojení, naskládání na sebe a poklepání opakujte ještě třikrát.
- Hotové těsto rozválejte a vykrajujte sušenky pomocí kulatého vykrajovátka.
- Položte je na připravený plech. Pro dosažení nejlepších výsledků sušenky zmrazte na 20 minut.
- Pečte 20 minut, nebo dokud nejsou vrchní a spodní část sušenek zlatohnědá.