miso

Naučte se připravit polévku miso doma. Tento snadný recept, který překypuje pikantní chutí umami, je vynikajícím předkrmem například před podáváním poke bowl, stejně jako samostatným jídlem.

Ingredience

  • 1 kus řasy kombu
  • 4 šálky vody
  • 3 polévkové lžíce sušené mořské řasy wakame
  • ¼ šálku bílé miso pasty
  • ⅓ šálku nakrájené šalvěje
  • 180 g tofu, nakrájené na kostičky
  • tamari, podle chuti

Postup

  1. Kombu jemně opláchněte. Vložte do středně velkého hrnce s vodou a 10 minut mírně povařte. Nenechte ji vařit, jinak chuť zhořkne.
  2. Namočte wakame do malé misky s teplou vodou alespoň na 5 minut.
  3. Vyjměte kombu z polévky. V malé misce rozmíchejte miso pastu s částí horkého vývaru, dokud směs nebude hladká, a pak ji vmíchejte zpět do polévky.
  4. Sceďte wakame a přidejte je do hrnce s polévkou spolu s cibulkami a tofu.
  5. Vařte na velmi mírném ohni 1 až 2 minuty.
  6. Podle chuti dochuťte tamari.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang