Tyto rodinné palačinky s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku ze 3 ingrediencí mají nadýchanou strukturu a zdravou a jemně sladkou chuť.
Příprava
- Příprava: 3-5 minut
- Doba vaření: 10-15 minut
- Počet porcí: 8 palačinek
Ingredience
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 1/2 šálku tvarohu
- 2 velká vejce
- 1/8 lžičky soli
- javorový sirup, džem nebo lesní plody na podávání
Postup
- Vložíme ovesné vločky, tvaroh, vejce a sůl do mixéru a zpracujeme je při vysokých otáčkách po dobu asi 30 sekund dokud se dobře nespojí.
- Rozpálíme velkou pánev s nepřilnavým povrchem na střední teplotu. Po částech přidáváme těsto po dvou lžících a rovnoměrně je od sebe rozdělujeme. Vaříme 2-3 minuty, dokud se palačinky na okrajích nezapečou a na dně nebudou sytě zlatohnědé.
- Opatrně palačinky obrátíme tenkou špachtlí a smažíme další 1-2 minuty, dokud nezezlátne i druhá strana.
- Přendáme hotovou palačinku na talíř a opakujeme se zbývajícím těstem.
Tipy
- Palačinky jsou nejlepší, když se jedí čerstvé a teplé. Nicméně zbylé palačinky můžete skladovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 5 dní.
- Podávejte palačinky s javorovým sirupem, řeckým jogurtem, medem, džemem nebo lesním ovocem.