Tento klasický snídaňový pokrm má mnoho názvů, a stejně tak mnoho možností příloh. Podávejte ho např. s čerstvými lesními plody.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Počet porcí: 4
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • 80 ml plnotučného mléka
  • 40 ml smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 4 silné plátky briošky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • moučkový cukr a čerstvé lesní plody k podávání (volitelné)

Postup

  1. Vejce, mléko, smetanu, vanilku a skořici ušleháme.
  2. Plátky briošky položíme v jedné vrstvě do mělké misky a zalijeme je vaječnou směsí. Necháme 2-3 minuty nasáknout, poté je opatrně otočíme a necháme je i z druhé strany nasáknout další 2 minuty.
  3. Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci rostlinného oleje a máslo, dokud nezpění. Opatrně vyjmeme 2 plátky namočené briošky z misky a přidáme je na pánev. Restujeme 3 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  4. Poté je položíme na mřížku nad plech v teplé troubě, zatímco postup zopakujeme se zbývajícími 2 plátky briošky.
  5. Pokud chceme, můžeme podávat posypané moučkovým cukrem a čerstvými lesními plody.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang