Tento klasický snídaňový pokrm má mnoho názvů, a stejně tak mnoho možností příloh. Podávejte ho např. s čerstvými lesními plody.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Počet porcí: 4
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 2 velká vejce
- 80 ml plnotučného mléka
- 40 ml smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky skořice
- 4 silné plátky briošky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce másla
- moučkový cukr a čerstvé lesní plody k podávání (volitelné)
Postup
- Vejce, mléko, smetanu, vanilku a skořici ušleháme.
- Plátky briošky položíme v jedné vrstvě do mělké misky a zalijeme je vaječnou směsí. Necháme 2-3 minuty nasáknout, poté je opatrně otočíme a necháme je i z druhé strany nasáknout další 2 minuty.
- Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci rostlinného oleje a máslo, dokud nezpění. Opatrně vyjmeme 2 plátky namočené briošky z misky a přidáme je na pánev. Restujeme 3 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Poté je položíme na mřížku nad plech v teplé troubě, zatímco postup zopakujeme se zbývajícími 2 plátky briošky.
- Pokud chceme, můžeme podávat posypané moučkovým cukrem a čerstvými lesními plody.