Už vás nebaví standardní způsoby přípravy rybího filé? Zkuste rybí filety na pivu v lahodném křupavém těstíčku.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 12 minut
- Celkem: 22 minut
Ingredience na rybu
- 700 g rybích filetů
- 4-5 šálků oleje
Ingredience na obalení
- 1/4 hrnku rýžové mouky
Ingredience na těstíčko
- ¾ hrnku hladké mouky
- ¼ hrnku rýžové mouky
- 1 a ¼ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- 1 šálek velmi studeného piva
Postup
- Osušte rybu papírovou utěrkou nebo utěrkou na nádobí. Nakrájejte rybu na 7 x 3 cm nebo na větší filety. Pokud máte velmi silné filety, rozřízněte je vodorovně napůl.
- Do mělké misky dejte ¼ hrnku rýžové mouky.
- Ve velkém těžkém hrnci na středně vysoké teplotě rozehřejte 6 cm oleje na 190 °C.
- Zatímco se olej zahřívá, posypte 3 nebo 4 kousky ryby špetkou soli, poté je obalte v rýžové mouce a přebytečnou část oklepejte. Takto je můžete nechat až 10 minut.
- Těsně před vařením ušlehejte mouku, rýžovou mouku, prášek do pečiva a sůl. Do těsta přidejte velmi studené pivo a šlehejte jen tak dlouho, dokud se mouka rovnoměrně nerozpustí.
- Kousek ryby namočíme do těsta a přebytečnou část necháme krátce okapat.
- Vložte rybu do oleje a opatrně ji po jednom kousku vhoďte směrem od sebe. V hrnci se nepřeplňujte, smažte po částech. Smažte 3 minuty a asi po 2 minutách je obraťte, dokud nezezlátnou.
- Smažte na papírových utěrkách. Postup opakujte se zbývajícími rybami. Podávejte horké! Křupavé však zůstanou ještě 15 až 20 minut.
- Rybí filé podávejte s tatarskou omáčkou, klínky citronu a zeleným listovým salátem.