Recept na česnekové máslo

Omáčky a dipySlané receptyStudená kuchyně

Naučte se připravit česnekové máslo z pouhých 4 ingrediencí. Krémové, pikantní a bohaté máslo je vynikající polevou na brambory, chléb, zeleninu, nudle nebo k pečenému hovězímu masu na česneku.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Počet porcí: 8X

Ingredience

  • 1/2 šálku nesoleného másla o pokojové teplotě
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky nebo pažitky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. V malé misce smícháme změklé máslo, petrželku, česnek a sůl.
  2. Podáváme na opečené bagetě nebo chlebu.

Tipy

  1. Připravte tento recept jako veganský tím, že použijete veganské máslo a vynecháte sůl.
  2. Máslo vydrží v lednici až 2 týdny.
  3. Mimo jiné můžeme česnekové máslo použít na bramborovou kaši, pečené brambory či jinou uvařenou zeleninu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang