Naučte se připravit česnekové máslo z pouhých 4 ingrediencí. Krémové, pikantní a bohaté máslo je vynikající polevou na brambory, chléb, zeleninu, nudle nebo k pečenému hovězímu masu na česneku.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Počet porcí: 8X
Ingredience
- 1/2 šálku nesoleného másla o pokojové teplotě
- 1 lžíce jemně nasekané petrželky nebo pažitky
- 2 utřené stroužky česneku
- 1/2 lžičky soli
Postup
- V malé misce smícháme změklé máslo, petrželku, česnek a sůl.
- Podáváme na opečené bagetě nebo chlebu.
Tipy
- Připravte tento recept jako veganský tím, že použijete veganské máslo a vynecháte sůl.
- Máslo vydrží v lednici až 2 týdny.
- Mimo jiné můžeme česnekové máslo použít na bramborovou kaši, pečené brambory či jinou uvařenou zeleninu.