taco-polevka

Jednoduchá polévka vhodná pro přípravu v pomalém hrnci hraje všemi plnými chutěmi, které byste v mexické kuchyni očekávali. Upravte si ji dle své chuti a přidejte více koření taco nebo čerstvě nakrájené papričky jalapeňo pro větší pálivost. Fajnšmekři milují tuto polévku doplněnou tortillovými chipsy, strouhaným čedarem a kopečkem zakysané smetany.

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 plechovka fazolí v chilli omáčce
  • 1 plechovka červených fazolí i s nálevem
  • 1 kukuřice i s nálevem
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 2 šálky vody
  • 2 plechovky oloupaných a nakrájených rajčat
  • 1 plechovka nakrájené zelené chilli papričky
  • směs koření taco

Postup

  1. Ve středně velké pánvi na středním ohni opečte mleté hovězí maso dohněda. Sceďte ho a dejte stranou.
  2. Do pomalého hrnce vložte mleté hovězí maso, cibuli, chilli fazole, červené fazole, kukuřici, rajčatovou omáčku, vodu, nakrájená rajčata, zelené chilli papričky a směs koření taco.
  3. Promíchejte a vařte na nízkém stupni po dobu 8 hodin.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang