Jednoduchá polévka vhodná pro přípravu v pomalém hrnci hraje všemi plnými chutěmi, které byste v mexické kuchyni očekávali. Upravte si ji dle své chuti a přidejte více koření taco nebo čerstvě nakrájené papričky jalapeňo pro větší pálivost. Fajnšmekři milují tuto polévku doplněnou tortillovými chipsy, strouhaným čedarem a kopečkem zakysané smetany.
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 plechovka fazolí v chilli omáčce
- 1 plechovka červených fazolí i s nálevem
- 1 kukuřice i s nálevem
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 2 šálky vody
- 2 plechovky oloupaných a nakrájených rajčat
- 1 plechovka nakrájené zelené chilli papričky
- směs koření taco
Postup
- Ve středně velké pánvi na středním ohni opečte mleté hovězí maso dohněda. Sceďte ho a dejte stranou.
- Do pomalého hrnce vložte mleté hovězí maso, cibuli, chilli fazole, červené fazole, kukuřici, rajčatovou omáčku, vodu, nakrájená rajčata, zelené chilli papričky a směs koření taco.
- Promíchejte a vařte na nízkém stupni po dobu 8 hodin.