Kuře na filipínský způsob je výtečná pochoutka s nádechem exotiky, všechny ingredience ale určitě najdete i u sebe doma. Filipínské kuře budete mít hravě hotové zhruba za hodinu včetně marinování.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience na kuře a marinádu
- 750 g kuřecích stehenních řízků bez kůže a kost
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 1/3 šálku (85 ml) sójové omáčky
- 1/3 šálku + 2 lžíce bílého octa
- 4 bobkové listy (čerstvé) nebo 3 sušené
Ingredience na vaření
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 malá hnědá cibule , nakrájená na kostičky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce celého černého pepře
Postup
- V míse smíchejte ingredience na kuře a marinádu. Marinujte nejméně 20 minut nebo až přes noc.
- Na pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje na vysokou teplotu. Vyjměte kuře z marinády (marinádu si ponechte) a vložte ho na pánev.
- Z obou stran opečte kuře dohněda – asi 1 minutu z každé strany. Kuře nepropékejte celé. Vyjměte kuře z pánve a dejte stranou.
- Na pánvi rozehřejte zbývající olej. Přidejte česnek a cibuli a vařte 1 a 1/2 minuty. Přidejte vyhrazenou marinádu, vodu, cukr a černý pepř.
- Přiveďte směs k varu a poté snižte teplotu na středně vysokou. Vařte 5 minut.
- Přidejte kuře hladkou stranou dolů. Dusíme odkryté 20 až 25 minut (není třeba míchat), přičemž kuře přibližně po 15 minutách otočíme, dokud se omáčka nezredukuje na hustý sirup připomínající džem.
- Pokud omáčka není dostatečně hustá, vyjměte kuře na talíř a nechte omáčku povařit samotnou – zhoustne mnohem rychleji – a pak kuře vraťte na pánev, aby se obalilo v glazuře.
- Poté kuře obalte v glazuře a podávejte s rýží.