skoricove-polstarky

Pokud máte rádi Pop-Tarts s hnědým cukrem a skořicí, zamilujete si tento recept na domácí polštářky s hnědým cukrem a skořicí. Chutnají milionkrát lépe než kupované a jsou vyrobeny zcela od základu z kvalitních surovin.

Ingredience

Na těsto:

  • 310 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 90 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostky
  • 130 g rostlinného tuku, vychlazeného
  • 120 ml ledové vody

Na náplň:

  • 100 g tmavého nebo světlého hnědého cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 8 g hladké mouky
  • vaječný krém: 1 velké vejce smíchané se 2 lžičkami mléka

Na polevu:

  • 90 g prosátého moučkového cukru
  • 15 ml mléka a další podle potřeby
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Na těsto: Nejprve ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte studené máslo a tuk. Promíchejte a poté přilívejte postupně vodu a vypracujte v těsto.
  2. Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše. Nemělo by se příliš lepit. Z těsta vytvořte kouli. Rozdělte ho na polovinu. Každou polovinu zploštěte rukama na 1 cm silné kotouče. Každý z nich pevně zabalte do fólie. Uložte do chladničky na nejméně 2 hodiny.
  3. Vyjměte 1 vychlazený kotouč těsta z chladničky a nechte ho 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Těsto se tak lépe rozválí a lépe se s ním pracuje. Druhý kotouč nechte v chladničce. Po 15 minutách přeneste těsto na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozválejte ho na obdélník. Strany podle potřeby ořízněte. S těstem pracujte vždy jemně. Poté těsto rozkrájejte na 9 obdélníků.
  4. Každý z 9 obdélníků položte na plech vyložený papírem. Polštářky se v troubě nebudou příliš roztahovat, takže je můžete umístit relativně blízko sebe. Plech na pečení vložte do chladničky. Rozválejte 2. plát na obdélník a nakrájejte ho na 9 stejných obdélníků, stejně jako jste to udělali s první polovinou těsta. Těchto devět obdélníků budou horní vrstvou vašich domácích polštářků.
  5. Plech na pečení dejte do chladničky, zatímco budete připravovat skořicovou náplň s hnědým cukrem.
  6. Připravte náplň: V malé misce smíchejte hnědý cukr, skořici a mouku. Odložte stranou.
  7. Vyjměte 1 plech s obdélníky z chladničky. Celý povrch každého obdélníku potřete vajíčkem s mlékem.
  8. Do středu každého obdélníku dejte vrchovatou lžíci připravené náplně z hnědého cukru, rozetřete ji a na okrajích nechte asi 2 mm místa.
  9. Druhý plech s obdélníky potřete rozšlehaným vejcem a každý obdélník položte na obdélníky pokryté náplní. Konečky prstů pevně přitiskněte kapsu s náplní a těsto dobře uzavřete ze všech stran.
  10. Do vrcholků každého naplněného těsta udělejte otvory, aby mohla unikat pára. Díky tomu bude těsto pěkně vláčné.
  11. Naplněné polštářky nechte v chladničce odkryté alespoň 20 minut a maximálně 1 hodinu.
  12. Předehřejte troubu na 180 °C.
  13. Polštářky vyjměte je z chladničky a potřete vrchní části zbylým vaječným krémem.
  14. Pečte je asi 22-28 minut, nebo dokud nejsou zlatohnědé, přičemž v polovině pečení plech otočte.
  15. Upečené polštářky nechte před glazováním zcela vychladnout.
  16. Příprava polevy: Všechny ingredience na polevu vyšlehejte v misce, dokud nedosáhnou roztíratelné konzistence.
  17. Každý polštářek polijte pomocí lžíce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang