Jak připravit absolutně nejlepší domácí směs Chex pečenou v troubě? Přece podle našeho receptu. Po úplném vychladnutí vydrží ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě několik týdnů.
Ingredience
- 8 lžic másla
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžičky ochucené soli
- 1,5 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 2 šálky bagelových chipsů
- 4,5 šálku rýžových cereálií Chex
- 4,5 šálku pšeničných cereálií Chex
- 3 šálky malých preclíků
- 1 šálek pražených solených arašídů
Postup
- Troubu předehřejte na 250 °C. Vyložte 2 plechy s okraji pečicím papírem.
- Připravte směs koření: Do středně velké misky vhodné do mikrovlnné trouby vložte 8 lžic másla. Rozehřejte ho v mikrovlnné troubě. Přidejte 2 lžíce worcestrové omáčky, 2 lžičky kořeněné soli, 1,5 lžičky sušeného česneku a 1 lžičku sušené cibule a dobře prošlehejte.
- Do velké mísy nasypejte veškeré zbylé ingredience a poté ji důkladně promíchejte s kořenící směsí.
- Pečte za stálého míchání každých 15 minut, dokud nebude směs lehce zhnědlá a křupavá, celkem 45 až 50 minut. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout na plechu.