Nejlepší pečená kuřecí křídla – recept

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
pecena-kureci-kridelka-recept

Tato pečená kuřecí křídla jsou snadná na přípravu, a příjemně vás potěší svou lahodnou chutí a křupavostí.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience

  • 1,3 kg kuřecích křídel
  • 2 lžíce másla, rozpuštěné
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička česneku v prášku
  • 1 lžička sladké nebo uzené papriky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Dva plechy na pečení vyložte fólií a na plechy nasaďte drátěné mřížky.
  2. Ve velké míse promíchejte kuřecí křídla s rozpuštěným máslem.
  3. Obalená kuřecí křidélka rozložte v jedné vrstvě na drátěné stojany tak, aby se vzájemně nedotýkala. Posypte je solí, pepřem, česnekovým práškem a paprikou.
  4. Křídla pečte, dokud kůže nezhnědne a není křupavá, přibližně 40 minut.
  5. Chcete-li mít křidélka extra křupavá, pečte je jen 30 minut, pak je nechte v troubě, snižte teplotu trouby na 80 °C a nechte je v troubě ještě 30-60 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang