Máte volných 15 minut? Skvělé. Uděláme si česnekovo-máslové krevety na víně podle tohoto jednoduchého receptu. Podávejte je s těstovinami nebo jako luxusní předkrm.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 mletých stroužků česneku
- 3/4 šálku suchého bílého vína nebo kuřecího vývaru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky drcených červených pepřových vloček
- 675 g velkých krevet
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
Postup
- Ve velké pánvi rozpustíme na středním ohni máslo s olivovým olejem. Přidáme česnek, který restujeme asi 1 minutu, dokud se nerozvoní.
- Přidáme víno a přivedeme ho k varu. Necháme ho asi 6 minut redukovat na polovinu. Přidáme sůl, pepřové vločky a hodně černého pepře.
- Přidáme krevety a smažíme je dokud nezrůžoví asi 2-4 minuty v závislosti na jejich velikosti. Vmícháme petrželku a citrónovou šťávu a podáváme s křupavým chlebem.
Tipy
- Pokud podáváte krevety s těstovinami, vyhraďte si 1/4 šálku tekutiny z vaření těstovin. Rezervovanou tekutinu vmíchejte do máslové omáčky.
- Pokud si hlídáte sacharidy nebo dodržujete keto dietu, zkuste krevety scampi podávat s velkým salátem jako přílohou.