Jednoduchý recept na krevety scampi

Hlavní jídlaKrevetyMořské plodyPředkrmy

Máte volných 15 minut? Skvělé. Uděláme si česnekovo-máslové krevety na víně podle tohoto jednoduchého receptu. Podávejte je s těstovinami nebo jako luxusní předkrm.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 mletých stroužků česneku
  • 3/4 šálku suchého bílého vína nebo kuřecího vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky drcených červených pepřových vloček
  • 675 g velkých krevet
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy

Postup

  1. Ve velké pánvi rozpustíme na středním ohni máslo s olivovým olejem. Přidáme česnek, který restujeme asi 1 minutu, dokud se nerozvoní.
  2. Přidáme víno a přivedeme ho k varu. Necháme ho asi 6 minut redukovat na polovinu. Přidáme sůl, pepřové vločky a hodně černého pepře.
  3. Přidáme krevety a smažíme je dokud nezrůžoví asi 2-4 minuty v závislosti na jejich velikosti. Vmícháme petrželku a citrónovou šťávu a podáváme s křupavým chlebem.

Tipy

  1. Pokud podáváte krevety s těstovinami, vyhraďte si 1/4 šálku tekutiny z vaření těstovin. Rezervovanou tekutinu vmíchejte do máslové omáčky.
  2. Pokud si hlídáte sacharidy nebo dodržujete keto dietu, zkuste krevety scampi podávat s velkým salátem jako přílohou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang