Chcete si připravit skvělý a zdravý vegetariánský oběd nebo lehkou večeři? Přinášíme vám recept na báječnou smaženou zeleninu z pánve.
Příprava
- Příprava: 10 miut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience na zeleninu
- 1 velká mrkev nakrájená na plátky
- 2 šálky středně velkých růžiček brokolice
- Plechovka baby kukuřice, odkapané
- Plechovka žampionů (bílých nebo hnědých), nakrájených na plátky nebo čtvrtky
- 1 celá paprika (červená, žlutá nebo oranžová), zbavená semínek a nakrájená na plátky
- 2 lžíce oleje na vaření (extra panenský olivový olej nebo řepkový olej)
- 2 lžíce nesoleného másla
- 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
- 2 lžičky zázvoru, mletého
Ingredience na omáčku
- 1/4 šálku zeleninového vývaru
- 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1/4 lžičky pálivé omáčky
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi nebo woku na středním plameni rozehřejte olej. Přidejte zeleninu a smažte ji asi 3 minuty nebo dokud zelenina nezměkne. Přidejte máslo, česnek, zázvor a vařte, dokud se nerozvoní.
- V malé misce smíchejte všechny přísady na omáčku na smažení. Omáčku nalijte na zeleninu a promíchejte.
- Snižte teplotu na střední až nízkou a vařte 3-4 minuty, dokud omáčka nezhoustne a zelenina nedosáhne požadované měkkosti.