Máte rádi pošírovaná vejce? S naším receptem se je naučíte připravit sami doma snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 4 minuty
- Celkem: 9 minut
Ingredience
- 4 velká vejce
Postup
- Naplňte hrnec několika centimetry vody. Zahřívejte vodu na nejvyšší stupeň, dokud nedosáhne varu, a poté snižte teplotu, dokud se voda nebude sotva vařit (sem tam se objeví pár bublinek).
- Vejce postupně rozklepněte jedno po druhém do malé misky nebo šálku. Položte misku blízko hladiny horké vody a opatrně vejce vsuňte do vody.
- Pokud chcete, přitlačte lžící některé bílky blíže ke žloutkům, aby se lépe spojily. Stejným způsobem přidejte do pánve všechna vejce, která budete pošírovat, a zachovejte mezi nimi určitý odstup.
- Vypněte plotnu a přikryjte pánev. Nastavte časovač na 4 minuty. V tuto chvíli by měly být bílky zcela uvařené, zatímco žloutky jsou stále tekuté.
- Vejce opatrně vyjměte z pánve děrovanou naběračkou a položte je na talíř k podávání.