Recept na kuřecí prsa plněná sýrem a špenátem

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoMinutkySlané recepty

Kuřecí prsa plněná špenátem a sýrem jsou tak šťavnatá, krémová a chutná. Smažení na sporáku a následné dopečení v troubě zajistí, že je ve středu dokonale propečené a není vysušené. Jejich příprava je opravdu snadná.

Příprava

  • Příprava: 7 minut
  • Doba vaření: 23 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

Na kuřecí prsa

  • 3 velká kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1 a 1/2 lžíce olivového oleje

Na náplň

  • 110 g smetanového sýru
  • 1 lžíce majonézy
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/2 šálku nasekaných listů baby špenátu
  • 1/4 šálku sýru mozzarella
  • 1/4 šálku parmazánu

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 220 °C s roštem uprostřed. V míse rozmačkáme vidličkou smetanový sýr, majonézu a česnek. Poté vmícháme mozzarellu, parmazán a nasekané špenátové listy. Mícháme, dokud se vše nespojí.
  2. Kuře položíme na rovnou plochu a nařízneme prsa zářezy do 3/4 délky, aniž bychom je prořízli celá. Každé kuřecí prso naplníme 1/3 směsi a vodorovně uzavřeme párátkem. Ujistíme se, že kuřecí prso může ležet po stranách naplocho kvůli opečení.
  3. Vnější stranu kuřecích prsou po celé délce okořeníme solí, pepřem, česnekovým práškem a paprikou.
  4. Na litinové pánvi rozehřejeme na středním plamenu olivový olej. Přidáme kuře a opékáme 4 minuty z každé strany do zlatova.
  5. Obrátíme podruhé a pánev ihned přeneseme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 °C po dobu 10-15 minut, dokud teploměr zapíchnutý do nejsilnější části kuřete nezaznamená 74 °C. Před krájením necháme kuře 5 minut odpočinout. Při podávání přelijeme kuřecí prsa šťávou z pánve.

Tipy

  1. Dávejte si pozor, abyste při krájení neprořízli celé, jinak vám náplň bude unikat. Pokud se tak stane, utěsněte prořízlou stranu párátkem.
  2. Můžete použít také mražený špenát, musíte ho však rozmrazit a vymačkat do sucha, aby se odstranila přebytečná tekutina.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang