Kaše nemusí být nutně jen bramborová. Tato lahodná kukuřičná kaše s parmezánem vám bude určitě chutnat a zasytí vás.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- 4 šálky vody
- 1 a 1/2 šálku kukuřičné krupice
- 2 sušené bobkové listy
- 1/2 čajové lžičky soli
- 8 polévkových lžic nesoleného másla
- 60 g parmezánu
- 1 šálek husté smetany
Postup
- Krupici zahřejte a namočte. Do velkého hrnce dejte 4 šálky vody, 1 a 1/2 šálku krupice, 2 sušené bobkové listy a 1/2 lžičky kuchyňské soli a na prudkém ohni přiveďte k varu.
- Okamžitě stáhněte z ohně, přikryjte a nechte 15 minut odstát. Mezitím si připravte máslo a sýr.
- Nakrájejte 8 lžic nesoleného másla na 8 kousků a nastrouhejte parmezán.
- Krupici přiveďte k varu. Odkryjte a snižte plamen na polovinu. Vařte za pravidelného míchání metličkou a seškrabování dna, aby se zabránilo srážení nebo připalování, 20 až 25 minut.
- Krupici dovařte a odstavte z ohně. Vyjměte a vyhoďte bobkové listy.
- Těsně před podáváním vmíchejte máslo, sýr a 1 šálek husté smetany.