Připravte si doma svou oblíbenou čínu podle tohoto receptu na sladkokyselé kuře. Je to ideální a snadné hlavní jídlo na všední den.
Ingredience
- 500 g kuřecích stehen nebo prsou bez kůže a kostí, nakrájených na centimetrové kousky
- 1 velký vaječný bílek
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 plechovka kousků ananasu, scezená
- 1/4 šálku šťávy z ananasu z plechovky
- 1/4 šálku bílého octa
- 1/4 šálku kečupu
- 1/2 lžičky soli
- 2 až 3 lžíce hnědého cukru
- 4 lžičky oleje
- 1 červená paprika, nakrájená na centimetrové kousky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na centimetrové kousky
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
Postup
- V míse smíchejte kuře s vaječným bílkem, solí a kukuřičným škrobem. Promíchejte, aby se kuře rovnoměrně obalilo. Nechte 15 minut při pokojové teplotě odpočívat.
- Připravte sladkokyselou omáčku: Vyšlehejte ananasovou šťávu, ocet, kečup, sůl a hnědý cukr.
- Na velké pánvi rozpalte olej. Opečte kuře ze všech stran. Přilijte 1 lžíci oleje a otáčejte, aby se maso obalilo.
- Vyklopte kuře na čistý talíř a nechte v pánvi co nejvíce oleje.
- Snižte teplotu a přidejte na olej papriky a zázvor. Smažte 1 minutu. Přidejte kousky ananasu a sladkokyselou omáčku. Zvyšte teplotu na nejvyšší stupeň. Když se omáčka začne vařit, přidejte zpět kousky kuřete.
- Nechte vařit 1 až 2 minuty, dokud není kuře propečené.
- Podle chuti přidejte do omáčky více cukru nebo octa.