Recept na sladkokyselé kuře po čínsku

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoOmáčky
sladkokysele-kure

Připravte si doma svou oblíbenou čínu podle tohoto receptu na sladkokyselé kuře. Je to ideální a snadné hlavní jídlo na všední den.

Ingredience

  • 500 g kuřecích stehen nebo prsou bez kůže a kostí, nakrájených na centimetrové kousky
  • 1 velký vaječný bílek
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 plechovka kousků ananasu, scezená
  • 1/4 šálku šťávy z ananasu z plechovky
  • 1/4 šálku bílého octa
  • 1/4 šálku kečupu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 až 3 lžíce hnědého cukru
  • 4 lžičky oleje
  • 1 červená paprika, nakrájená na centimetrové kousky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na centimetrové kousky
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru

Postup

  1. V míse smíchejte kuře s vaječným bílkem, solí a kukuřičným škrobem. Promíchejte, aby se kuře rovnoměrně obalilo. Nechte 15 minut při pokojové teplotě odpočívat.
  2. Připravte sladkokyselou omáčku: Vyšlehejte ananasovou šťávu, ocet, kečup, sůl a hnědý cukr.
  3. Na velké pánvi rozpalte olej. Opečte kuře ze všech stran. Přilijte 1 lžíci oleje a otáčejte, aby se maso obalilo.
  4. Vyklopte kuře na čistý talíř a nechte v pánvi co nejvíce oleje.
  5. Snižte teplotu a přidejte na olej papriky a zázvor. Smažte 1 minutu. Přidejte kousky ananasu a sladkokyselou omáčku. Zvyšte teplotu na nejvyšší stupeň. Když se omáčka začne vařit, přidejte zpět kousky kuřete.
  6. Nechte vařit 1 až 2 minuty, dokud není kuře propečené.
  7. Podle chuti přidejte do omáčky více cukru nebo octa.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang