Díky našemu receptu si doma snadno a rychle připravíte osvěžující ovocný alkoholický nápoj zvaný sangría. Vychutnejte si ji nejenom v horkém letním dni, podávat ji můžete kdykoliv během roku.
Příprava
- Příprava. 15 minut
- Chlazení: 8 hodin
- Celkem: 8 hodin 15 minut
Ingredience
- 1 zelené jablko, zbavené jádřinců a nakrájené na kousky
- 1 pomeranč nakrájený na tenké plátky, poté nakrájený na čtvrtky
- 1 limetka nakrájená na tenké plátky
- ⅓ šálku malin nebo nakrájených jahod
- 1 láhev (750 ml) červeného vína
- ½ šálku pomerančové šťávy
- ¼ až ½ šálku brandy
Postup
- Jablko, pomeranč, limetku a maliny dejte do velkého džbánu. Přilijte víno, pomerančovou šťávu a brandy a promíchejte.
- Nechte vychladnout přes noc – nejméně osm, ideálně však 24 hodin.
- Podávejte ve sklenicích naplněných ledem.