nejlepsi-recept-na-zmrzlinovy-dort

Lákají vás v cukrárnách a kavárnách zmrzlinové dorty? S naším receptem si takový zmrzlinový lehký nepečený dort připravíte sami doma – překvapí vás, jak je snadný a lahodný.

Příprava

  • Příprava: 4 hodiny
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 4 hodiny 10 minut

Ingredience

  • 0,5 litru lehce změklé zmrzliny
  • Čokoládový dortový korpus
  • 14 sušenek Oreo
  • 1 šálek čokoládové fondánové polevy
  • 470 ml šlehačky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Vyložte dortovou formu plastovou fólií. Pomocí naběračky na zmrzlinu přeneste všechnu zmrzlinu do vyložené dortové formy. Přikryjte ji další vrstvou fólie, pak ji přitlačte do rovné vrstvy a zmrazte.
  2. Připravte si čokoládový dortový korpus.
  3. Jakmile je vrstva zmrzliny velmi tvrdá a dort vychladlý, položte dort na servírovací talíř nebo kartonové kolečko. Povrch potřete fondánovou polevou a posypte nasekanými sušenkami.
  4. Přikryjte ji igelitem a dejte do mrazáku, zatímco budete připravovat šlehačku.
  5. V míse mixéru opatřeného nástavcem na šlehání smíchejte studenou šlehačku, cukr a vanilku, a mixujte od nejnižšího stupně. Postupně zvyšujte rychlost na vysokou a míchejte, dokud se nevytvoří velmi jemné špičky.
  6. Vyjměte dort z mrazáku a potřete ho šlehačkou. Uhlaďte vrchní a boční část dortu a poté přelijte zbývající šlehačku do zdobicího sáčku opatřeného velkou uzavřenou hvězdicovou špičkou.
  7. Na spodní okraj přitiskněte rozdrobené sušenky a dort je připraven k podávání. Dort můžete uložit do mrazáku, dokud nebude připraven k použití. Před podáváním vyjměte dort z mrazáku a nechte ho asi 15 minut stát na lince, aby se lépe krájel.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang