Lákají vás v cukrárnách a kavárnách zmrzlinové dorty? S naším receptem si takový zmrzlinový lehký nepečený dort připravíte sami doma – překvapí vás, jak je snadný a lahodný.
Příprava
- Příprava: 4 hodiny
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 4 hodiny 10 minut
Ingredience
- 0,5 litru lehce změklé zmrzliny
- Čokoládový dortový korpus
- 14 sušenek Oreo
- 1 šálek čokoládové fondánové polevy
- 470 ml šlehačky
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Vyložte dortovou formu plastovou fólií. Pomocí naběračky na zmrzlinu přeneste všechnu zmrzlinu do vyložené dortové formy. Přikryjte ji další vrstvou fólie, pak ji přitlačte do rovné vrstvy a zmrazte.
- Připravte si čokoládový dortový korpus.
- Jakmile je vrstva zmrzliny velmi tvrdá a dort vychladlý, položte dort na servírovací talíř nebo kartonové kolečko. Povrch potřete fondánovou polevou a posypte nasekanými sušenkami.
- Přikryjte ji igelitem a dejte do mrazáku, zatímco budete připravovat šlehačku.
- V míse mixéru opatřeného nástavcem na šlehání smíchejte studenou šlehačku, cukr a vanilku, a mixujte od nejnižšího stupně. Postupně zvyšujte rychlost na vysokou a míchejte, dokud se nevytvoří velmi jemné špičky.
- Vyjměte dort z mrazáku a potřete ho šlehačkou. Uhlaďte vrchní a boční část dortu a poté přelijte zbývající šlehačku do zdobicího sáčku opatřeného velkou uzavřenou hvězdicovou špičkou.
- Na spodní okraj přitiskněte rozdrobené sušenky a dort je připraven k podávání. Dort můžete uložit do mrazáku, dokud nebude připraven k použití. Před podáváním vyjměte dort z mrazáku a nechte ho asi 15 minut stát na lince, aby se lépe krájel.