Domácí tatarská omáčka s majonézou, okurkami v koprovém nálevu, kapary a dalšími ingrediencemi. Je rychlá, snadno se připravuje a je mnohem lepší než cokoli, co si můžete koupit ve sklenici. Podávejte ji např. ke smažené rybě, kuřecím stripsům v těstíčku nebo krabím koláčkům.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Počet porcí: 1,5 šálku
Ingredience
- 1 šálek majonézy
- 1/2 šálku nakrájených okurek v koprovém nálevu
- 1 lžička nasekaných kaparů
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky nasekané šalotky
- 2 lžíce nasekané jarní cibulky
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 6 kapek omáčky Tabasco nebo dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- V malé misce smícháme majonézu, okurky, kapary, dijonskou hořčici, šalotku, jarní cibulku, citrónovou šťávu, omáčku Tabasco, sůl a pepř.
- Dobře promícháme.
Tipy
- Tatarskou omáčku skladujte přikrytou a vychlazenou v lednici. Měla by vydržet týden nebo i déle.
- Podávejte tatarskou omáčku např. k pečené tresce, lososu či krabím koláčkům.