Tento sýrový dip je napodobeninou omáček z mexických restaurací. Je hedvábně hladký i po vychladnutí a pokud je to třeba, dobře se ohřívá.
Ingredience
- 225 g sýru čedar
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 8 g másla
- 1 stroužek česneku
- 1/4 cibule
- 375 g neslazeného kondenzovaného mléka
- 1 rajče
- 1/4 lžičky sušené cibule
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- 1/4 lžičky kmínu
- 100 g zelených grilovaných paprik
- 1/4 šálku koriandru
- 2–3 lžíce mléka
- sůl
Postup
- Sýr a kukuřičný škrob promíchejte.
- Rozehřejte máslo a přidejte česnek a cibuli a pomalu restujte dokud cibule nezesklovatí. Přidejte nakrájené rajče a restujte, dokud mírně nezměkne.
- Přidejte kondenzované mléko a sýr. Promíchejte a poté přidejte grilované papriky a koření. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolte a vmíchejte koriandr. Vmíchejte mléko nebo vodu pro úpravu konzistence.
- Odstavte z ohně. Podávejte dip hned teplý nebo při pokojové teplotě.